NAJNOVIJE VESTI

Čokoladna rolada s jagodama, vanilijom i tučenim vrhnjem

Sastojci:
4 jaja, 1/3 šalice šećera,
50 g rastopljene čokolade,
1/2 žličice vanilin šećera,
1/4 šalice prosijanog brašna,
1/2 žličice praška za pecivo,
prstohvat soli, 1 i 1/2 šalice gustog slatkog vrhnja,
2 žličice šećera, 1/2 žličice ekstrakta bourbona,
200 g jagoda


Priprema:

Pjenjačom istucite jaja dok ne postanu pjenasta. Postupno dodavajte šećer i nastavite s miješanjem dok smjesa ne postane blijedožute boje poput limuna. Umiješajte otopljenu čokoladu, vaniliju i prosijano brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo i solju. Obložite lim veličine 25X35 cm masnim papirom, a papir premažite maslacem.

Izlijte smjesu na lim i rastanjite je ravnomjerno širokim nožem ili kuharskom lopaticom po cijeloj površini. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 15-tak minuta. Za to vrijeme ulupajte vrhnje, umiješajte šećer i bourbon, te na kraju lagano dodajte nasjeckane jagode.

Pečeni kolač prebacite na čistu krpu posutu šećerom u prahu, brzo skinite papir, pa dok je tijesto još toplo, premažite ga pripremljenim vrhnjem i jagodama. Savijte roladu i posipajte šećerom u prahu.


Nema komentara:

Objavi komentar

RIJALITI Designed by Reality Show Copyright © 2014

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.