NAJNOVIJE VESTI

Tortice od vanilije s jagodama

Sastojci:

Za biskvit: 100 g maslaca, 100 g brašna, 100 g šećera, 2 jaja, žličica praška za pecivo, 2 žlice vode,

Za kremu: 2 vrećice pudinga od vanilije, 6 žlica šećera, 6 dl mlijeka, 125 g maslaca, 2 žlice milerama, 500 g jagoda, 125 g šećera, žličica likera od jagoda, 4 do 5 žlica vode, 600 g bijele čokolade


Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pjenasto izmiješajte jaja i šećer, pa dodajte maslac. Nastavite s miksanjem, pa na kraju umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo i malo vode. Kad dobijete glatku smjesu, izlijte je u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite ga oko 15 minuta dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Očistite jagode i manji dio narežite na ploškice. Drugi dio ostavite u komadu i kuhajte sa šećerom, malo vode i likerom od jagoda. Kuhajte dok jagode ne omekšaju, a sirup se malo zgusne. Okruglim manjim kalupom oblikujte tortice od pečenog biskvita. Za kremu skuhajte puding sa šećerom i mlijekom. Ohladite ga i dodajte mileram.
Izradite mikserom maslac, pa ga umiješajte u puding. Sve dobro izmiksajte. Premažite biskvit kremom, posložite jagode, pa opet sloj kreme, te stavite na vrh ohlađene jagode s preljevom. Ukrasite ribanom bijelom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar

RIJALITI Designed by Reality Show Copyright © 2014

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.